Школска 2023/2024. година

Победница Књижевне олимпијаде

Милица Петковић је ученица 7. разреда ОШ "Ђура Јакшић". Нашу школу представља у најбољем светлу својом појавом, знањем и васпитањем. Књижевност је област у којој се први пут такмичила ове године, јер пропозиције такмичења обухватају само ученике седмог и осмог разреда и средњошколце. Као врли читач и мимо школског програма, радо се прихватила рада на захтеваним областима. Победница на свим нивоима такмичења Књижевна олимпијада .

Пут успеха започела је у Плочици, где је освојила 1. место на општинском нивоу такмичења (о чему је овде већ било речи). Окружно је одржано 15.3.2024. у ОШ "Младост" у Вршцу. Милица је тада освојила 17 бодова и добила диплому за 2. место. Због тежине тестова на окружном, рађена је ревизија резултата и спуштен праг пролазности за републичко такмичење, што је утицало позитивно и на Миличин пласман на овај ниво (према општим пропозицијама само ученици са 18,19 и 20 имају право учешћа у завршници).

Републичко такмичење одржано је у Сремским Карловцима, у Карловачкој гимназији, 20.4.2024. У сусрету са најбољим познаваоцима књижевности наше државе Милица је потврдила квалитет свог знања и понела диплому 2. места, освојивши 19 поена.
Признање је додељено и професорки Марији Михајлов Ђорђевић, која прати и подржава рад ове изузетне ученице.

Након доста приче о бројевима и мерљивим чињеницама, нужно је истаћи и то да оваква  релација ученик - наставник у великој мери оплемењује свакодневницу и даје виши смисао нашем позиву. 

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs