Школска 2023/2024. година

Двоје победника Покрајинске смотре рецитатора „Песниче народа мог“

Дане викенда иза нас обележила је покрајинска смотра рецитатора „Песниче народа мог“, која је одржана у Сечњу у петак, суботу и недељу, сваки дан за један од три узраста. Наши ученици такмичили су се у петак, 19. априла у категорији млађег узраста, када су нас представљали Срна Максимовић и Јован Новокмет и у суботу, 20. априла, када нас је такође представљало двоје ученика средњег узраста – Бојана Киферов и Растко Ћулибрк.

Част нам је да известимо резултате овог такмичења, тим пре што је од њих четворо, чак двоје ученика добило златне дипломе, што значи да су добили награде победника покрајинске смотре. То су Срна Максимовић, ученица 4. разреда и Јован Новокмет, ученик 3. разреда, који је, осим златне дипломе успео да се пласира на Републичку смотру рецитатора „Песниче народа мог“, највиши ниво овог такмичења. Овакав успех није у скорије време забележен на овом такмичењу, због чега нас радост због овако великих успеха наше деце не напушта данима!

Ученицима средњег узраста – Растку Ћулибрку и Бојани Киферов изостале су ове награде, али сама чињеница да су уврштени у четрдесет четворо најбољих рецитатора Војводине већ довољно говори о квалитету њихове вештине у говорењу поезије. О њиховом квалитету јавност ће имати прилику да се увери у свечаностима поводом Дана школе, када ће нам бити велика част да представимо њихов дар и наш рад, који су, здружени, донели овако сјајне резултате.

Честитамо свим ученицима од срца, Срни и Јовану посебно због постигнутог успеха, а Јовану Новокмету желимо пуно среће на републичком такмичењу, за нас – он је већ победник!

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs