Школска 2023/2024. година

После свих дана у школи – Дан школе

Ове године нас је задесило да свој Дан школе, који иначе обележавамо крајем марта или почетком априла, прослављамо у последњој недељи школске године. Разлози за ово су многобројни – од гужве у распореду такмичења на свим нивоима на којима су наши ученици ове године учествовали (и побеђивали!) више него икада – до гужве у распореду обележавања исте светковине у другим школама наше општине, због чега смо се одлучили да свој термин, који је иначе најподложнији променама јер није везан ни за један датум који се тиче Ђуре Јакшића, померимо за сам крај школске године. Постоје назнаке да се одлучимо да се из ових пролећних термина потпуно изместимо у други, како више не бисмо долазили у овакве ситуације, али ћемо о томе известити када одлуке буду коначне. Како год, ове године славићемо своју школу уједно славећи завршетак прилично напорене и лепим резултатима испуњене године – у последњој наставној недељи – од 10. до 14. јуна. Ову недељу красиће низ лепо осмишљених активности, које ћемо реализовати углавном сваког дана после наставе, а то ће отприлике изгледати овако:

poster

Понедељак, 10. јун – у 16 сати у нашој школи ће бити организован мали фестивал науке, који ће реализовати наставница Ана Ритопечки са својим малим научницима, а све под називом „Још мало хемије за крај“. Овога пута посетиоци ће бити у прилици да виде радионицу сапуна, из које нас је наставница Ана много пута обрадовала производима дивног облика а познате намене. Посетиоци ће бити наши ученици млађих и старијих разреда, заинтересованих за примењене науке.

 


Уторак, 11. јун – у 13 сати у Центру за културу Ковин биће одржана манифестација међународног карактера „Свака ти част, детињство“, настала као лепи исход рада наше наставнице румунског језика Ане Албу Савић. Ове године, баш захваљујући највећем броју ликовних радова који су пристигли из њених учионица са часова румунског језика на међународни конкурс „Мој драги Банат“, Ана је награђена, а један од начина да се покаже поштовање према њеном раду, био је то што су организатори понудили да Ковин и школа буду овогодишњи организатори ове манифестације. Тако смо, поносно, и ову активност уврстили у оне којима ћемо обележити Дан школе, с тим да, у односу на распоред термина Центра за културу, манифестација неће почети после завршених часова, већ у 13 сати, па ће истој моћи да присуствују заинтересовани и грађанство – и сви су добродошли!


Среда, 12. јун после наставе, а у односу на временске прилике на отвореном терену или у сали, организујемо спортски дан, онај којем се ђаци углавном највише радују. Реализоваће их првенствено наставници физичког и здравственог васпитања, уз присуство великог броја деце који ће у овоме учествовати уз присуство и својих наставника.


Четвртак, 13. јун у 18 сати у позоришној сали Центра за културу одржаће се свечана академија, састављена културног програма. Њега ће чинити наши представници рецитатора на свим смотрама, јер их иначе није било могуће видети, као и школски хор.  

У овој прилици ће и Јелена Дивнић, директор школе, доделити признања најуспешнијим ученицима који су нас представљали на такмичењима, а којима се на овај начин захваљујемо онолико колико је могуће, свесни да је само симболично у односу на труд, време и таленат који су уложили током протекле године представљајући нас.


Петак, 14. јун у 17.00 сати – карневал са завршном приредбом ученика млађег узраста колажног карактера. Карневал ће отпочети у 17.00 сати поласком ђака од школе, а завршиће се приредбом на платоу Центра за културу, чиме ћемо, уједно, обележити и крај школске године – најлепши тренутак у животу сваког ђака, који, ево, у овој прилици на најлепши начин делимо са свима!


Срдачно вас позивамо да будете део наших свечаности и заједно са нама прославите долазак лета!

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs