Школска 2023/2024. година

Ноћ истраживача

У петак, 17. маја 2024. године, у нашој школи,  у оквиру пројекта Ноћ истраживача, који организују Факултет за физичку хемију и Институт за молекуларну генетику и генетичко инжињерство Универзитета у Београду, обележена је активност "Истраживачиу школама".

Водећи нас кроз веома интересантан час " Мозак у Петријевој шољи",  гостујући истртаживач је у присуству наставника била у директном контакту са ученицима од 6. до 8. разреда. Тако су на популаран начин млађој публици, коју су у овом случају чинили наши ученици,  представили своја истраживања. Између осталог, деци су представљена разна нова и веома корисна достигнућа у науци, каква је, на пример, напредак у лечењу разних болести матичним ћелијама. Гост у овом пројекту била је и млада научница која иначе руководи пројектом, али и учествује у разним другим пројектима у нашој земљи, па су деца имала прилику да са њом разговарају, постављајући низ питања, те на тај начин повезујући своја стечена знања и искуства из сусрета са науком у школи са оним што су тек имали прилике да открију.

Пројекат се, иначе, реализује под покровитељством европске комисије "Science on the movefrom lab to strеets & school" и била нам је част да угостимо део науке и њене домете поделимо са нашим ђацима.

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs