Школска 2023/2024. година

Недеља сећања и заједништва у нашој школи

Током Недеље сећања и заједништва, која је обележена од 7. до 14. маја 2024. године, наша школа је учествовала у разноврсним активностима усмереним на неговање културе сећања, хуманости, емпатије и заједништва. Ове активности су део нашег континуираног напора да подстакнемо ученике на развој толеранције, поштовања и дијалога.

Ученици од 1. до 8. разреда су учествовали у изради "Паноа лепих речи". Сваки ученик је имао задатак да напише лепу реч или поруку, коју су затим залепили на велики пано постављен у холу школе. Ова активност је имала за циљ да подстакне ученике на размишљање о важности лепих речи и међусобног поштовања. Пано је постао украс наше школе и свакодневно подсећа све нас на значај љубазности и подршке.

Теме другарства и емпатије нису обрађене само током ове недеље, већ се интегришу у наставне и ваннаставне активности током целе школске године. Ученици имају прилику да кроз различите пројекте, есеје и уметничке радове изразе своја размишљања о значају сећања, заједништва и емпатије.

Активности које смо спровели током Недеље сећања и заједништва су само један корак у нашем трајном напору да изградимо школу засновану на међусобном поштовању и подршци. Верујемо да ће наши ученици наставити да негују ове вредности и у будућности, доприносећи бољем окружењу за све.

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs