eTwinning

Hocus Pocus SCOPUS - награђени eTwinning пројекат наставнице Ане Ритопечки

Evropska oznaka kvaliteta   ana
Oznaka kvalitet Hocus Pocus SCOPUS   ana

Hocus Pocus SCOPUS  пројекат је трајао од децембра до јуна 2021. У овом пројекту  учествовали су наставници и ученици а из Турске, Азербеџана, Грузије и Србије. У пројекту је учествовала преко сто ученика и наставника. Тим наше школе чинили су ученици осмог разреда и били смо специфични по томе што смо били мешовити тим јер су ученици наше школе радили заједно са ученицима ОШ „Десанка Максимовић“ и чинили јединствен мешовити тим две школе.

hokp1

Циљеви пројекта били су подизање нивоа језичких компентенција јер је језик комуникације био енглески и подизање дигиталних компетенција компетенција ученика и наставника коришћењем нових Web 2.0 алата.

Аутори пројекта су осмислили да ове циљеве ученици остваре представљањем националних јела и кроз туристичко представљање свог града или области.

 Активности су биле разноврсне и смењивале су се кроз прецизно испланиран програм који је био дефинисан на самом почетку пројекта.

Такође су циљеви пројекта интегрисани и у сам наставни процес. Повезивани су садржаји наставе хемије са технологијом и процесом припремања хране.

Ученицима су најинтересантнији били заједнички састанци са другим ученицима. Први заједнички састанак је организован поводом Дана безбедности на интернету и у овиру тог састанка квиз у којем су наши ученици били веома успешни.

Инспирисани оваквим искуствима и уз помоћ директора наше школе и ми смо били охрабрени да на нивоу школе организујемо  једно јавно онлајн предавање на коме су учествовали сви ученици другог циклуса. Ово предавање је било општег карактера и односило се на безбедност на интернету, а замишљено је као обележавање Дана сигурнијег интернета и као подршка свим ученицима који су се нашли у новој улози у тзв. онлајн настави. Ово је било врло узбудљиво искуство и за нас наставнике и за ученике зато што је изведено по први пут  једно јавно предавање за толики број ученика.

hokp2

Пројекат је био изузетно успешан у свакој земљи која је учествовала. Сви партнери су добили своје ознаке квалитета као и Европску ознаку квалитета.

Све што је рађено на овом пројекту на крају је пзентовану у заједничком часопису и заједничком журналу у којима им је био посебно занимљив чланак нашег тима о Женама у науци. https://read.bookcreator.com/Q2iW3mc9JeamDU5kzrYSYIOpE7s1/d1BVjMCdQiy1Rp7DukxPQg

https://online.pubhtml5.com/vhah/mqms/#p=1

hokp3

Нама је ово први еТвиниг пројекат и успут смо учили и стекли непроцељиво искуство о раду у оваквом окружењу. Посебно нам је било занимљиво коришћење дигиталних апликација које су врло корисне за онлајн рад како за ученике тако и за наставнике. Све ове методе се могу употребити и у учионицама и нама су представљале извор унапређења нашег професионалног рада.

 

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs