Школска 2023/2024. година

Милица Петковић - Победница такмичења у Тршићу

У суботу 25.5.2024. одржано је Републичко такмичење из српског језика и језичке културе за основце у Тршићу.

Представници наше општине су са својим наставницима дан раније допутовали у Лозницу, како би на ово захтевно такмичење отишли одморни и концентрисани. Нашу школу представила је ученица седмог разреда Милица Петковић са наставницом Маријом Михајлов Ђорђевић као ментором и пратњом.
Тест за овај ниво такмичења је по правилу веома тежак и захтева изузетну прецизност у писању одговора, при чему и најмања грешка повлачи одузимање поена, што се аутоматски одражава и на позицију у табели. Након сат и по времена израде теста, Милица је изашла задовољна, а тачност њене процене потврдио је и резултат; освојивши 19 од максималних 20 поена, Милица Петковић је заузела 2. место у Републици Србији.

Велики труд уложен у целогодишње припреме за овај догађај и знање стечено у самоедукацији и на додатним часовима добио је заслужено признање. Сам долазак на овај ниво такмичења квалификује све учеснике као изузетне познаваоце граматике и језичке културе нашег језика, а победници такмичења с правом су на пијадесталу врхунских стручњака у овим областима. Родно место Вука Стефановића Караџића сваке године са поносом окупља ове браниоце националне културе и велико нам је задовољство што се ОШ „Ђура Јакшић“ захваљујући нашој Милици Петковић нашла на листи најбољих.


 

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs