Школска 2023/2024. година

Књиге на дар – од пријатеља и писаца

Нешто што нас сваки пут обрадује, будући да смо школа и будући да се за школу везују књиге – јесте књига на дар. И овога пута тако је било, тим пријатније што нам је књиге на дар овога пута донео бивши ученик, сада већ одрастао и паметан момак, који је у име своје компаније, а у оквиру једне шире активности, донео својој школи.

Наиме, реч је о хуманитарној акцији Бирам књигу, коју реализују у нашем случају Компанија АД „Подунавље“ и специјалнизовани издавач за децу „Bookland“, које су окупили виђенији ствараоци за децу са идејом да се школама донира један број књига, које су одабране и прилагођене школском узрасту, са циљем који подразумева свака добра књига: квалитетније и смисленије одрастање најмлађих. Тако смо се књигама, како то иначе само књиге умеју, повезали са великим именима наше дечје књижевности каква су Љубивоје Ршумовић, Градимир Стојковић, Мошо Одаловић, Перо Зубац, Весна Алексић, Слободан Станишић, Милутин Ђуричковић, Бошко Ломовић.., али и драгим људима из „Подунавља“ који су разумели важност онога што радимо у школама, али и онога што књиге и иначе јесу...

 Сада смо богатији за још књига за неке будуће ђаке, а лепота тренутка даривања је и што нам је овај непроцењив дар донео баш наш ђак, наше горе лист, па својом појавом у увек суморни завршетак школске године унео мало заборављених осмеха у сусрету са бившом разредном и бившом наставницом, сада директорком школе. Круна свега овога заправо је тај чаробни чвор који се увек врти око школе и око – књиге! Једне и једине, најлепше и највеће, непролазне и стрпљиве да их пронађемо и да нас пронађу.

Хвала за дар! На правом су месту!

 knjnadar378927viber slika 2024 07 09 20 38 12 783

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs