Школска 2021/2022. година

Са Републичког такмичења у Тршићу 2023.

Републичко такмичење из српског језика и језичке културе одржано је у суботу , 27. маја у Тршићу . Ово престижно такмичење одржало се по тридесет и други пут . Домаћин такмичења традиционално је ОШ „Вук Караџић „ из Тршића и Друштво за српски језик и књижевност Србије . На отварању такмичења присутне је поздравила др Весна Ломпар , председница Друштва . Истакла је да су сва присутна деца већ показала изузетно знања и пожелела им срећу током израде теста . Ученици тршићке школе  извели су програм – рецитал и хорски наступ , након чега је уследило и само такмичење , прегледачи  и комисијски рад и додела награда.

Катарина Радивој , ученица 8 / 3 наше школе , учествовала је на такмичењу . Вишемесечне припреме , многобројни додатни часови уродили су плодом . Каћа се достојно предстваила , показала одлично знања и нашла се међу десет најбоље рангираних ученика у Србији .

Током дводневног боравка у Лозници и Тршићу имале смо времена и за обилазак знаменитости овог крај и за дружења са ученицима и наставницима из наше општине који су такође били учесници такмичења . Уверили смо се да је овај прелепи крај наше земље и Вуку био извор снаге  и подстицај  читавог живота . Мени је било задовољство да четири године подучавам Катарину , сведочим њеном одрастању , њеној скромнсти , упорности , доследности и лепом васпитању.

 Катарини желимо све најбоље у даљем животу и школовању .

Маша Вулетић

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs