Школска 2018/2019. година

Ускршње чаролије

17. априла 2019. године, у организацији Туристичке организације општине Ковин, реализована је Манифестација „УСКРШЊЕ ЧАРОЛИЈЕ“ у предивном амбијенту великог, градског парка.

Мнифестација је окупила другаре из Дневног боравка за децу и младе, као и прваке основних школа „Десанка Максимовић“, „Јован Јовановић Змај“ и „Ђура Јакшић“. Отворила ју је директорка Туристичке организације ( у присуству сарадника, свештеника и грађана који су дошли у парк, са својом децом, као и бака и дека са унуцима), најавом предвиђених активности, а прваци „Десанкине“ школе су песмом „Ускршње јутро“ емотивно припремили све присутне на значајн догађај пред њима, посвећен једном од наших највећих празника и обичајима који се традиционално обављају на овај празник – фарбању јаја. Међутим, све ово је било још занимљивије, јер су се активности реализовале кроз такмичарске игре у различитим категоријама: НАЈЛЕПШЕ ЈАЈЕ, НАЈЈАЧЕ ЈАЈЕ, ПРЕНЕСИ ЈАЈЕ И ПОТРАГА ЗА СКРИВЕНИМ ЈАЈЕТОМ.

Велику подршку малишанима пружили су и ученици другог разреда, смер-туристички техничар, Средње стручне школе „Васа Пелагић“ из Ковина. Сав потребан материјал за рад: боје за фарбање јаја, украсне траке, темпере, четкице, колаж папир, маказе, самолепљиве перлице, обезбедили су организатори, а деца веома мотивисана, тај материјал употребила да украсе кувана јаја, од којих је на крају проглашено и најлепше. У овој категорији су подељене награде, тако да је свака школа била награђена дидактичким играма, прилагођене узрасту и садржајима које обрађују у првом разреду. Такође су деца показала одличну спретност, вештину и брзину у ношењу куваног јајета у кашики. Подељене су и три награде.

Потрага за јајетом је изискивала пажњу и добру орјентацију, а протекла је у детаљном прегледању дела парка где је јаје било сакривено. И ту су деца показала велико интересовање и сналажљивост!

Дружење је протекло веома лепо и у духу традиције! На крају је уз послужење, припремљено и изненађење: захвалнице школама за учешће и по једно велико јаје од папира које ће ученици осликати заједно у својим учионицама и оставити да их подсећа на овај незаборавни догађај, реализован у олисталом, расцветаном и мирисном парку, на пролећном поветарцу који је преносио радост, смех и песму наше деце!

Наташа Буљугић

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs