Основна школа „Ђура Јакшић“ Ковин

Обавештење - насиље

Поштовани,

Према новом закону о основама система образовања и васпитања, министар је упутио допис да је прописана забрана насиља, злостављања и занемаривања. Истакао је да је у установи забрањено физичко, психичко, социјално, сексуално , дигитални и свако друго насиље, злостављања и занемаривања према запосленом, ученику, родитељу и сваком другом лицу.

Под насиљем, злостављањем и занемаривањем подразумева се сваки облик једном односно поновљеног вербалног или невербалног понашања које има за последицу угрожавање здравља, развоја и достојанства личности ученика, родитеља, наставника.

Установа, односно школа је дужна да одмах поднесе пријаву надлежном органу – центру за социјални рад, полицији, здравственој установи, суду или тужилаштву - ако се примете знаци насиља, злостављања и занемаривања.

Због свега изнетог вас молим да избегавате сваку врсту насиља, да уместо насиља покушате да један другом упутите лепе речи, поруке, да изненадите једни друге неким скромним поклоном, заједничким изласком...

Пошто је данас и дан толеранције – односно поштовање и прихватање различитости нека од данашњег дана све крене на боље – без вређања, гурања, псовки, дигиталног насиља, јер ћемо једино на тај начин избећи казне и дисциплинске поступке.

Покушајмо сви заједно – видећете на није тешко рећи – изволи, извини, хвала, разумем те, помоћићу ти...

Вреди покушати. Договорите са на вашим оз са својим ос, а ученички парламент нека се договори о неким заједничким активностима где ћемо се сви добро осећати и бити уважени.

С поштовањем, директор школе

Контакт

ОШ ''Ђура Јакшић'' Ковин

Улица: ЈНА 34, 26220 Ковин
Тел./факс: 013/741-081
Тел./факс: 013/744-895
Е-адреса: osdjaksic@mts.rs

Корисни линкови

kovin mpn  puma 
 zavod  bus  centar za kulturu

logo dj

ОШ "Ђура Јакшић" Ковин © Сва права задржана.
Веб дизајн/Веб админ: Саша Петровић

Search